طبق اخبار منتشر شده این خورشیدگرفتگی (کسوف) نزدیک ساعت ۹ صبح روز یکشنبه ۱ تیرماه ۹۹ شروع میشود و حوالی ساعت ۱۰ تا ۱۰:۲۰ در اغلب نقاط کشور به اوج خود میرسد از ساعت ۱۱:۳۰ به بعد به تدریج پایان مییابد.بر اساس نقشه های نجومی و محاسبات انجام شده، ساعت ۹ و ۱۰ دقیقه روز یکشنبه اول تیر، ماه با گذر در مدار خود در راستای خورشید قرار گرفته و با لبه خورشید تماس خواهد داشت و آغاز خورشید گرفتگی قابل مشاهده از این ساعت خواهد بود.
این خورشید گرفتگی از نوع حلقوی است و سایه ماه از سمت غرب کشور وارد ایران شده و به سمت شرق حرکت خواهد کرد بر همین اساس بین ساعت ۹ صبح تا ۱۲ ظهر در بیشتر نقاط کشور آخرین خورشید گرفتگی قرن در ایران قابل مشاهده است.
خورشید گرفتگی حلقوی چگونه اتفاق میافتد؟
ماه از خورشید بسیار کوچکتر است. از سوی دیگر اما فاصله ماه از زمین نسبت به فاصله زمین از خورشید بسیار کمتر است. بنابراین ما از روی زمین ماه و خورشید را با اندازه ظاهری تقریبا یکسانی در آسمان میبینیم.
به این ترتیب زمانی که ماه درست بین زمین و خورشید قرار میگیرد میتواند تمام قرص خورشید را بپوشاند و بخشهایی از زمین را زیر سایه خود قرار دهد. زمانی که ساکنان بخشهای محدودی از زمین میتوانند نظارهگر خورشید گرفتگی کلی یا کسوف کامل باشند.
اما با توجه به مدار بیضیشکل ماه به دور زمین و کم و زیاد شدن فاصله آن از ما اندازه ظاهری ماه نیز تغییر میکند. اگر در زمان وقوع خورشید گرفتگی ماه در شرایط اوج مداری قرار داشته باشد قرص ماه آنقدر بزرگ نخواهد بود که بتواند تمام قرص خورشید را بپوشاند. در چنین شرایطی در زمان اوج گرفت حلقهای نورانی از خورشید در اطراف قرص تیره ماه باقی میماند و خورشید گرفتگی حلقوی رخ میدهد.
خورشید گرفتگی اول تیر نیز یک خورشید گرفتگی حلقوی است. نوار کسوف حلقوی اما از ایران عبور نمیکند و از کشورمان تنها میتوان شاهد خورشید گرفتگی جزئی بود.
دیدگاه کاربران ...
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.